Fiets Tour Club (FTC) Musselkanaal organiseert op zondag 20 maart de eerste editie van de Bruintje Beer Toertocht, een fietstocht van 90 kilometer door Zuid-Oost Groningen. Het is de bedoeling om deze Bruintje Beer Tocht jaarlijks te gaan organiseren.

,,We hebben de tocht aantrekkelijk gemaakt voor de deelnemers, gecombineerd met het uitgangspunt dat de opbrengst jaarlijks naar een goed doel gaat. Daardoor hebben wij veel sponsoren uit Musselkanaal en omgeving bereid gevonden ons initiatief te ondersteunen’’, vertellen initiatiefnemers Wybe Pol en Hans Ravensbergen. De fietsclub heeft gekozen voor Stichting ALS als goed doel, met als landelijk boegbeeld Henk Lunsing uit Nieuw-Buinen. ,,Henk is sinds 2011 ALS-patiënt en gaat dit jaar samen met zijn 9-jarige zoontje de Mont Ventoux op fietsen.’’

Goed verzorgd
De naam van de tocht is volgens beide heren logisch. ,,Net zoals de Martinitoren hoort bij de stad Groningen, de Kuip bij Rotterdam en de Dam bij Amsterdam hoort Bruintje Beer bij Musselkanaal.’’ De tocht gaat om 9.00 uur van start in Musselkanaal bij De Veenhorst en voert door de Veenkoloniën en Westerwolde. Ook de Vesting Bourtange wordt aangedaan voor de laatste 40 kilometer te fietsen naar het standbeeld van Bruintje Beer in Musselkanaal. Deelname bedraagt 10 euro per persoon. ,,Hiervoor krijgen de deelnemers onder meer bij de start en onderweg verzorging, in Bourtange staat een gratis kop koffie/cappuccino/thee met appelgebak klaar en ze krijgen bij de finish een leuke herinnering en een magazine, waarin onder meer een puzzel staat waarmee leuke prijzen te winnen zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld gesigneerde boeken van Thomas Braun, zelf ook fietser en schrijver van wielrenboeken te winnen. Kortom, alles is goed verzorgd.’’ Inschrijven kan eveneens bij De Veenhorst.