Een nieuw jaar een nieuw begin, een nieuwe lente en een nieuwe toertocht. Het heeft veel energie gekost en vaak hebben we gedacht, gaat het ons wel lukken en zal er echt wel behoefte aan zijn. Tijdens het contact leggen met diverse sponsoren en het benaderen van potentiële vrijwilligers en onze gesprekken met Henk Lunsing werden we bevestigd in onze keuze en ons goede doel. ALS is een ziekte die gestopt dient te worden. Een ziekte, die extra aandacht verdiend en met extra geld kunnen we gezamenlijk helpen deze ziekte een beetje een extra halt toe te roepen.

Deze eerste Bruintje Beer Toertocht staat gepland voor de eerste zondag in de lente. Hier willen we een jaarlijkse traditie van maken met een eigen geluid en met een eigen stijl.
Wij hebben veel ervaring opgedaan en ons oor te luister gelegd bij wat de liefhebber zoekt en hoe dit bij andere tochten geregeld is. Vanuit deze ingrediënten en behoeften hebben we een eigen stijl toertocht willen ontwikkelen, waar het in het begin van het seizoen niet gaat om de snelheid, maar om het plezier en de gezelligheid.
Naast een mooi parcours door onze regio hebben we op diverse plaatsen wat mooie rustpunten gevonden, met wat verrassingen, zodat u even uit kunt rusten om daarna weer met frisse moed verder te fietsen, waarbij veiligheid voor ons voorop staat.
Er staan vandaag meer dan 25 vrijwilligers voor u klaar en de afgelopen maanden hebben we heel wat voorbereidingsuren in deze tocht gestoken.  Mocht u toch iets tegen komen wat we nog kunnen verbeteren, schroom dan niet om ons dit te melden.

Een nieuw geluid een nieuwe lente een nieuwe tocht. Graag zien we jullie weer terug tijdens onze volgende tocht, die voorlopig gepland staat voor 26 maart 2017. In principe staat dit besluit alvast, maar het succes van de eerste Bruintje Beertocht zal hiervoor ook mede bepalend zijn. We zien dit met vertrouwen tegemoet. In Friesland zegt men it geat on, op z’n Grunings nait soezen en kop d’r veur.
Sponsoren, vrijwilligers en deelnemers nogmaals bedankt voor jullie bijdrage!!
Wij wensen iedereen een mooi en sportief wielerseizoen toe en veel kijkplezier bij de komende voorjaarsklassiekers.

FTC Musselkanaal,
Initiatiefnemers Bruintje Beer Toertocht.
W. Pol en H. Ravensbergen.