Het komende voorjaar zal op zondag 26 maart 2017 voor het 2e keer de “Bruintje Beer Toertocht” verreden gaan worden door het mooie Zuid Oost Groningse landschap met een afstand van 90 km.

De ambassadeur van de Bruintje Beer Toertocht is Kjeld Nuis de sprinter uit de nationale Lotto Jumbo sprintschaatsploeg. Kjeld zal op zondag 26 maart het startschot lossen voor onze tocht en zelf de  “Bruintje Beer Toertocht” meefietsen. Het leuke hiervan is dat Kjed op 25 en 26 februari het WK sprint rijdt in Calgary en wij dan misschien wel een echte wereldkampioen in het peloton hebben.
Met deze fietstocht hebben wij van FTC Musselkanaal een nieuwe traditie in het leven geroepen.  Elk jaar proberen we met deze toertocht een substantieel bedrag voor een goed doel bijeen te fietsen. Dit jaar zal de tocht in het teken staan van de KIKA stichting. De Kika stichting heeft als doel om de genezingskans bij kinderkanker naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. Wij willen als FTC Musselkanaal middels de donatie van de opbrengst van de Bruintje Beer Toertocht hieraan een steentje bijdragen.

Daarnaast zijn wij als Groningers trots op onze provincie en met name op de regio’s Veenkoloniën en Westerwolde. Nergens is de historie van Nederland zo zichtbaar als in Westerwolde. Sterker nog, in deze regio is het huidige Nederland zelfs ontstaan! Met de “Bruintje Beer Toertocht”  willen wij dan ook dit Zuid Oost Groningse landschap promoten.

De 1e editie van de “Bruintje Beer Toertocht” in 2016 was een groot succes. Ondanks het slechte weer waren er ruim 300 deelnemers naar Musselkanaal gekomen voor deze tocht.
Alle deelnemers waren uitermate tevreden over de organisatie van de tocht en fietsten gezamenlijk ruim € 3.000,- bij elkaar voor de ALS stichting. Ook waren de sponsoren erg tevreden over deze 1e editie. Een groot aantal van hun heeft daarom dan ook al een toezegging gedaan om ook deze editie van 2017 te sponsoren.

De “Bruintje Beer Toertocht” is een complete toertocht, waarbij elke deelnemer zelf een inleggeld van € 10,- per deelnemer betaalt. Voor dit bedrag ontvangt men een herinnering en een aantal versnaperingen onderweg.
De organisatie hoopt dat het evenement dit jaar net zo succesvol als vorig jaar zal verlopen en hoopt stilletjes op nog meer deelnemers.