De route van de tocht is vrijwel een kopie van die van vorig jaar.

Vorig jaar kreeg de organisatie van de BBT veel complimenten over de route vandaar.

Op onze facebookpagina  https://www.facebook.com/bruintjebeertocht/ worden een aantal bezienswaardigheden van de tocht besproken.

Er zijn twee kleine wijzigingen in de route aangebracht. Eentje bij Webbe maakt de beleving voor de deelnemers mooier. Waar de deelnemers vorig jaar nog over een lang, recht fietspad reden, is nu gekozen voor een meer glooiende route.

De andere verandering heeft te maken met de veiligheid van de deelnemers. Dat is op het Boerendiep in Musselkanaal. Daar zit nu een tractorsluis. En daar wil je fietsers met een behoorlijke snelheid niet langs sturen. Als ze onverwacht zo’n trekkersluis voor de wielen krijgen kun je gemakkelijk ongelukken krijgen.

Veiligheid voor de fietsers en omwonenden van de route staat voor de organisatie voorop. De gehele route is gepijld.

Download hier de juiste route.