Cor is in 2018 gevraagd om ambassadeur te worden van onze Bruintje Beer Tocht. Hij hoefde niet lang na te denken om deze mooie tocht op een of andere manier te ondersteunen. Hij wil zich graag verbinden aan een goed doel in zijn eigen woon en werkomgeving. Geboren in Musselkanaal, werkend bij Airogroup in Stadskanaal en wekelijks fietsend door het mooie Westerwolde. Zo mocht Cor in 2018 al een hele mooie cheque uitreiken voor het goede doel het kinderhotel de Burcht voor kinderen die niet zo makkelijk op vakantie kunnen. Alle fietsers, sponsoren en vrijwilligers hebben het toen mogelijk gemaakt dat er 40 vakanties bij elkaar is gefietst. Voor aankomend jaar wil Cor ook zijn steentje bijdragen om zoveel mogelijk geld bijeen fietsen om vakanties te realiseren in de Burcht Wedde voor kinderen die dan ook lekker kunnen genieten en op vakantie kunnen. Het staat al in zijn agenda zondag 20 maart.

Zelf fiets hij vanaf 2011 met blinden en slechtziende op de racetandem. Daarnaast zet hij zich in voor fietsers met een andere beperking.

Hij werd al meerdere keren Nederlands kampioen zowel op de tijdrit als wegrit. Daarnaast won hij ook wereldbeker wedstrijden in Italië en Canada en het eind klassement in Baie-Comeau, Canada.